Heb jij een pedagogisch HBO achtergrond? Kom dan bij Tugra werken.

Nieuws

Nieuws

Zomervakantie; best ingewikkeld als gescheiden gezin

Zomervakantie; best ingewikkeld als gescheiden gezin

De zomervakantie is voor velen een fijne periode, maar voor veel mensen is het ook een uitdagende periode. Zo ook voor een gezin dat ik begeleid.

Vader en moeder hebben samen drie kinderen. Wegens omstandigheden wonen de kinderen bij vader en begeleid ik de bezoeken tussen moeder en de kinderen. Een aantal weken geleden besprak ik met vader wat de plannen zijn voor de zomervakantie. De eerste reactie die vader gaf was een diepe zucht. De zomervakantie is voor hem één grote uitdaging. Vader heeft op zijn werk veel ruimte gekregen om te wennen aan de nieuwe situatie, namelijk drie kinderen opvoeden als gescheiden verzorgende ouder. Net voor de vakantie had vader een gesprek op zijn werk, waarin naar voren kwam dat ze willen dat hij weer meer gaat werken. Het lijkt bijna onmogelijk om werk en thuis te combineren. Maar met hulp van opa’s en oma’s, vrienden en de BSO is hij er toch in geslaagd om opvang te regelen voor de kinderen. Daarnaast vindt vader dat de kinderen het verdienen om samen op vakantie te gaan. Het is een roerig jaar geweest voor iedereen.

Twee weken later heb ik een gesprek met moeder over de vakantieplannen van vader.. de eerste reactie van moeder is ‘ ik hoor daar bij te zijn’. Voor moeder is het erg moeilijk te accepteren dat ze niet meer bij elkaar horen als gezin. Een aantal weken zonder haar kinderen te zien voelt voor moeder als een eeuwigheid. Maar ze gunt het haar kinderen ook om op vakantie te gaan. De kinderen zijn dan ook de rede dat ze het toestemmingsformulier ondertekend waarmee ze vader toestemming geeft om op reis te gaan met hun kinderen. Ook de kinderen geven aan dat ze het jammer vinden dat mama er niet bij zal zijn. Op vakantie gaan deden ze altijd met z’n vijven. Wanneer de kinderen beginnen over de vakantie springen de tranen bij moeder in de ogen. En voelt ze een bezorgdheid of vader wel goed let op alle kinderen en of hij wel voorzichtig zal rijden.

Aankomende week staat de laatste omgang gepland voordat de kinderen op vakantie gaan. Het afscheid zal extra moeilijk voor ze zijn. En als begeleider wil ik ze de ruimte geven om op een goede manier afscheid te nemen. Al wil ik er ook op letten dat het afscheid niet te zwaar wordt. Voor de kinderen zal het heerlijk zijn om op vakantie te zijn en avonturen te beleven met elkaar. Voor moeder zullen het eenzame weken zijn en zal ze, nog meer dan anders, in haar gedachte bij de kinderen zijn.

Zomervakantie; best ingewikkeld als gescheiden gezin.

Categorieën

Testimonials

They have turned my life over a new leaf. I owned these guys at  @healsoul a lot for my body to be able to recover as today.

Frankie Kao
Frankie Kao

This theme @healsoul have more power than I think in the first place. It helps connect patients with potential doctor or caregiver.

Doris Jones
Doris Jones

Your help in this challenging period is greatly appreciated. Our entire family extends our thanks for what @healsoul have done.

Amy McClure
Amy McClure

They have come to me when I felt the most desperate and shed a light on my way. Thank you @healsoul center sincerely.

Selena Gollet
Selena Gollet
banner-service