Heb jij een pedagogisch HBO achtergrond? Kom dan bij Tugra werken.

Nieuws

Nieuws

Wethouder Martijn Leisink brengt werkbezoek aan Tugra Zorg & Welzijn

Wethouder Martijn Leisink brengt werkbezoek aan Tugra Zorg & Welzijn
“De kracht van Tugra: cultuursensitiviteit”
Wethouder Martijn Leisink, onder meer verantwoordelijk voor de portefeuille Zorg & Welzijn in Arnhem, heeft vrijdag 15 september 2017 een formeel werkbezoek aan Tugra en haar omgangshuis gebracht. Dit deed de wethouder samen met woordvoerder Martine Baar. Leisink was zichtbaar onder de indruk van het werk van Tugra. Na afloop sprak hij zijn waardering en dankbaarheid uit: “Het was een mooi en warm ontvangst.”

Tijdens het werkbezoek kreeg wethouder Leisink een uniek inkijkje in de wereld van Tugra. En daar nam hij alle tijd voor. Zelfs toen de officiële tijd om was, besloot de wethouder nog langer te blijven. Hij toonde volop aandacht en betrokkenheid en was met hart en ziel aanwezig.

Tugra in vogelvlucht
Het bezoek ging van start met een rondleiding in het omgangshuis van Tugra, de plek waar kinderen de kans krijgen om in alle rust en veiligheid aan het verstoorde en verloren contact met de ouder(s) te werken. Leisink complimenteerde ons met de huiselijke sfeer van het omgangshuis. Iets waar wij veel waarde aan hechten.

Kennisquiz + rollenspel
Vervolgens nodigden we wethouder Leisink en woordvoerder Baar uit voor een kennisquiz. Een leerzame ervaring, zowel voor hen als voor ons, met waardevolle tips over en weer. Als afsluiter hebben we een interactief rollenspel gespeeld, waarmee onze gasten in de belevingswereld van kinderen kropen: hoe voelt het als je ouders een heftig conflict hebben waar jíj, als kind, tussenin staat? De wethouder was geraakt en benadrukte de machteloosheid van kinderen in dergelijke situaties. Een erkenning voor ons werk. Hij zag de meerwaarde van onze gebruikte technieken. Door deze bij ouders toe te passen, ontstaat meer empathie: wat doet het conflict met je kind?

Mooi compliment
Het was een eer om Martijn Leisink en Martine Baar te mogen ontvangen. We zijn dankbaar voor hun belangstelling voor onze aanpak (MESA-aanpak: Motivation, Empowerment, Self-reliance en Activation) én onze diverse methodieken en benaderingen. Leisink verwoordde het mooi: “Jullie aanpak lijkt misschien heel vanzelfsprekend, maar dat is het nog niet voor vele zorginstellingen. De kracht van Tugra zit ‘m in de cultuursensitiviteit.” Cultuursensitiviteit betekent begrip en respect tonen voor mensen met andere culturele achtergronden. Een mooier compliment konden we niet krijgen…

Tot volgend jaar!
We hopen wethouder Martijn Leisink en woordvoerder Martine Baar volgend jaar opnieuw te mogen ontmoeten tijdens ons tienjarig jubileum, waar we ons pedagogisch bordspel zullen introduceren en samen willen spelen. De uitnodiging staat. Hopelijk tot dan!

Martijn Leisink is sinds 2010 wethouder voor D66 Arnhem. Leisink is een liefhebber van complexe vraagstukken. Zijn portefeuilles: Zorg en Welzijn (sinds het vertrek van Anja Haga), Financiën, Grondzaken, Bedrijfsvoering, Privacy, Jeugd en Jeugdzorg, Van Wijken Weten, Wijkzaken en G32/themagroep WMO

Categorieën

Testimonials

They have turned my life over a new leaf. I owned these guys at  @healsoul a lot for my body to be able to recover as today.

Frankie Kao
Frankie Kao

This theme @healsoul have more power than I think in the first place. It helps connect patients with potential doctor or caregiver.

Doris Jones
Doris Jones

Your help in this challenging period is greatly appreciated. Our entire family extends our thanks for what @healsoul have done.

Amy McClure
Amy McClure

They have come to me when I felt the most desperate and shed a light on my way. Thank you @healsoul center sincerely.

Selena Gollet
Selena Gollet
banner-service